Kennelhoste.

I går kom det inn en kunde med en miniatyrhund med genser og sele på. «Maria- kan ikke du høre på henne?» Vofsen tok et skritt fram sånn at selen strammet og da kom det noen hese snøft. Uten å være dyrlege så er jeg ganske sikker på at den vesle frøkna har kennelhoste. Jeg har aldri opplevd makan til antall hunder som har kennelhoste sånn som nå. Lurer på om det ble forsterket av den kuldeperioden som vi hadde i januar?

Uansett- kennelhoste er en infeksjon i de øvre luftveier hos hundene. Litt diffust – kan være mange forskjellige varianter -noe lignende influensa hos mennsker- og hundene blir variabelt dårlige. Noen får skikkelig tydelig hoste, andre harker eller snøfter, og noen høres ut som de har en variant av falsk krupp hos småbarn… Ikke sjelden så holder de på helt til de kaster opp – gjerne hvitt skum….
Kennelhoste er veldig smittsomt og hunden skal ikke hilse på andre hunder, holdes helt i ro til den er helt frisk. Det tar gjerne mellom en uke eller tre. Hvis ikke er sjansen større for komplikasjoner som lungebetennelse.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: