En spansk valp som heter Mattis.

Nå er det masse nye valpeeiere rundt omkring som akkurat har fått eller venter på sine nye familiemedlemmer. De fleste valpene er av norsk avstamming men noen utenlandske svinser også innom.

Det er mange som ikke vet at det er mulig å ta med valper hjem fra mange forskjellige land men man må snakke med mattilsynet på forhånd og få klarlagt litt forskjellige skjemaer og så er det veterinærkontroll i hentelandet og ormekur osv. Litt styr men det lar seg gjøre på lovlig vis.  Hvilke land som er lov å importere valper fra er avhengig av bl.a rabiesforkomster. I november 2008 ble det oppdaget rabies på en rev i Italia og derfor er det f.eks. ikke lov å importere derifra lenger.

Siste langveisfareren som jeg vet om hos meg er 10 uker gamle Mattis. Han kommer fra Spania og er en blanding av type Liten. En skikkelig sjarmør og tøff liten fyr men han syntes det var kaldt her så et godt og varmt dekken var helt på sin plass.

Mattis fra Spania

Dessuten så fant han seg en kul hundeseng som han ønsket seg. 🙂

Det er alltid spennende med nye valper men kanskje litt ekstra med sånne som man henter i utlandet og som kanskje ikke alltid har hatt det like greit. Nå må jeg imidlertid si at jeg har vært borti flere som har blitt hentet fra utenlandske redningssstasjoner og som har blitt helt supre familiehunder.

Det er fordeler og ulemper med alt men vil man så er det altså mulig å få hjulpet en valp i utlandet.

Stikkord: , ,

3 kommentar to “En spansk valp som heter Mattis.”

  1. Hais Says:

    Så skjønn! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: