Ormekur/parasittbehandling av hund og katt.

Jeg er så heldig å ha fått veterinær Wenche Bjerke fra Jar dyreklikk til å skrive litt på siden vår:

Mange som i det siste har vært på apoteket for å kjøpe ormekur/parasittbehandling til sin hund eller katt har oppdaget at dette nå er blitt reseptbelagt.  Dette skyldes blant annet overdreven bruk av slike midler, med fare for resistensutvikling hos parasittene.
Av innvollsparasitter hos hund og katt, snakker man først og fremst om spolorm og bendelorm, men også hakeorm og Giardia.  Mange lurer på hvor ofte man skal gi dyret ormekur. Tidligere var det rutine på at hunder ble behandlet et par ganger i løpet av året, mens katter kunne få helt opp mot 4 ganger. Dette har man nå gått bort i fra.
Nå anbefaler man å behandle etter mistanke/indikasjon. Dette igjen avhenger helt av hvor ivrig muse- eller fuglejeger katten din er eller hvor ivrig hunden din er til å plukke opp alt som ligger på bakken, særlig avføring. Har du en katt som aldri fanger noe eller en hund som ikke spiser alt fra bakken, trenger den heller ikke ormekur. Dersom du ser orm i oppkast eller avføring, har du en klar indikasjon. Man kan også få analysert en avføringsprøve av dyret hos veterinær for å påvise parasitter før en eventuell behandling.
Drektige tisper og valper kan behandles uten at det er påvist orm.

Bendelorm - bildet er hentet fra Bayers Healt Care

For mange er det nesten helt umulig å få katten til å ta noe som helst gjennom munnen. Dette har man tatt erfaring av, og det har derfor blitt utviklet et preparat i dråpeform som man heller på huden i nakken. Svært praktisk og enkelt. Dette finnes også til hund. Ellers finnes ormekurer i tablett- eller pastaform.

Wenche Bjerke Jar dyreklinikk

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: