Chinchilla

Vi har to chinchillaer i butikken og støtt og stadig får vi spørsmål om hva slags dyr dette er. De er jo helt spesielle og fortjener en litt nærmere introduksjon.

Chinchillaene kommer opprinnelig fra Andesfjellene. Der er det store temperatursvingninger og svært tørt. Derfor har de den fantastiske pelsen for å holde kulda eller varmen ute. Ørene er store  og  de hører godt men ser desto dårligere.  De beveger seg omtrent på samme måte som kenguruer -både sitter på bakbeina og holder kvister eller godsaker med forlabbene og kan hoppe utrolig fort og kjempelangt. Hopp på 1,5 meter er ingen kunst.»Ekornhalen» brukes til å balansere med.

 

Chinchilla -store ører og små myke "poter"

 

De er daggry og skumringsaktive og vil gjerne ha det stille og tyst på dagen når de sover. Dette passer jo bra for oss som jobber eller er på skole på dagen.

Matmessig så er det viktig at vi ikke faller for fristelsen med å gi for mye godsaker. Ettersom de opprinnelig kommer fra tørre og karrige forhold så tåler ikke magen feks ferskt gress. Høy og chinchillapellets er grunnkost og så kan man gi en og annen rosin -som de elsker- men det er veldig viktig å ikke gi mange eller for ofte.

 

Chinchilla - kraftige bakbein, korte forlabber og ekornhale

 

Hver hårsekk inneholder inntil 100 hår og det gjør pelsen helt ualminnelig tett. For å holde pelsen ren så bader chinhillane i helt fin sand som suger til seg bl.a. fett etter at vi klapper dem. Tettheten i pelsen gjør at midd o.lig ikke trives der og derfor kan chinchilla egne seg godt til allergikerer. Forutsatt at man tåler høy og flis. 😉

For å være en gnager så blir chinchillaen uvanlig gammel – den kan bli helt inntil 20 år.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: